Följ oss på

Nyheter

Värdens största och populäraste sporter

Vilka är världens största och populäraste sporter? Vi har gjort lite research för att ta reda på svaret. Sajten Sporty Ghost har gjort en sammanställning över vilka sporter som är mest populära, sett till intresse och antalet fans. Vi har tagit en titt på topplistan och finner såväl väntade som några mindre väntade sporter. Såhär ser listan över världens mest populära sporter ut:

  1. Fotboll
  2. Cricket
  3. Landhockey
  4. Tennis
  5. Volleyboll
  6. Pingis
  7. Baseball
  8. Golf
  9. Basket
  10. Amerikansk fotboll

Det är föga förvånande att vi hittar fotboll på plats ett. Sporty Ghost bedömer att sporten har 3.5 miljarder intresserade fans. Plats två är kanske inte heller så oväntat sett till dess stora intresse i framför allt Asien. Ca 2.5 miljarder fans. Det som förvånade undertecknad mest är sporten landhockey som kommer på tredje plats med 2 miljarder fans. Självklart beror detta dock på att sporten inte är särskilt populär i Sverige och kanske inte heller Europa överlag. Exempelvis är detta nationalsporten i Pakistan där intresset alltså är ruggigt stort för sporten.

I övrigt får man säga att de flesta sporterna på listan är enligt förväntan och i ungefärlig linje med vilka sporter som är populära i Sverige, även om det självklart finns vissa skillnader.

Noterbart är att en sport som Ishockey inte kommer med på listan över världens mest populära sporter. Med viss eftertanke är det kanske inte heller så konstigt då sporten främst är stor i USA och vissa andra i-länder som exempelvis Sverige.

Vilken sport tycker du fattas på listan?

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Nyheter