Följ oss på

Nyheter

Tabellställning och analys SHL

Efter 15 omgångar har tabellen format sig och vi ser tydliga tendenser till vilka lag som kan tänkas placera sig vart. Vi har sett flera överraskningar – positiva som negativa – för flera lag. Vilka tror du vinner SM-guldet?

Bästa odds för vinnare av SM-guld i SHL

Det är tydligt vilka lag som kommer tillhöra toppen eller botten av tabellen just nu. Vissa lag har överträffat förväntningarna, medan andra lag ligger långt ner i tabellen, som var annorlunda förhandstippade. De två lag som visat på bäst prestationer hittills är Djurgården, Växjö och Färjestad. Inte minst Färjestad och Djurgården, som visar på bättre form nu än de gjort på många säsonger.

Färjestad är i grunden ett etablerat topplag i svensk ishockey, men har inte riktigt fått till det på de senaste åren. Nu har man gjort en stor förändring, både på tränarsidan och i truppen. Det här har gett omgående resultat till det bättre och man ser nu ut att kunna bli riktigt farliga framgent.

Djurgården har också visat sig starka och det är tydligt att man vill tillbaka till toppen igen. För länge sedan var man ett topplag, som faktiskt var rivaler till Färjestad under respektive lags storhetstid. Nu har det sett annorlunda ut, men med ett sikte om att ta sig tillbaka till toppen, så gör Djurgården det fantastiskt bra hittills.

Växjö lever även dem upp till förväntningarna. De fortsätter visa på god form, säsong efter säsong, och är ständigt ett hot för övriga lag i jakten på guldet. Nu kommer man helt klart vara en kandidat även i år, men frågan är vem som drar det längsta strået i slutspelet. Växjö har god erfarenhet av slutspel.

Oddsen för SM-guld ser ut enligt följande (inklusive slutspel)

Växjö Lakers HC: 4.00

Färjestad: 6.00

Frölunda: 6.50

Tabellställning efter 15 omgångar:

 1. Färjestad
 2. Växjö
 3. Djurgården
 4. HV71
 5. Malmö
 6. Skellefteå
 7. Frölunda
 8. Örebro
 9. Luleå
 10. Linköping
 11. Mora
 12. Brynäs
 13. Karlskrona
 14. Rögle
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Nyheter