Följ oss på

Nyheter

Inför sista omgången av Allsvenskan

Vi går tyvärr mot slutet av Allsvenskan 2017. Det har varit en händelserik och spännande säsong, där Malmö FF vann ännu ett SM-guld. Mäkta imponerande insats, där dom stod som segrare med flera omgångar kvar att spela. Än finns det mycket kvar att spela om för övriga lag, nedan sammanfattar vi de viktigaste matcherna.

Jakten på topp tre-placering

Det återstår alltså en omgång av Allsvenskan för i år. Det är en match med väldigt mycket på spel för vissa lag. Jakten på topp tre, och alltså kval till Europa League, står mellan Djurgården, Häcken och Östersund. Det är Djurgården som håller i taktpinnen, men de har spelat skakigt på sistone, medan Häcken och Östersund har övertygat.

Djurgården har alltså en poäng mer än såväl Häcken som Östersund. De behöver till varje pris vinna sina respektive matcher, vilket sannolikt kommer innebära att Djurgården också måste vinna. Det är väldigt spännande och de sistnämnda möter nu ett svagt Kalmar FF på bortaplan, som inte längre har någonting alls att spela om. Det är vidöppet, vilket lämnar mycket spänning inför sista omgången.

Kan Jönköping Södra hålla ifrån Sundsvall?

Det är redan känt att AFC Eskilstuna och Halmstad BK åker ur Allsvenskan i år. Det stod klart för ett par omgångar sedan, men vilka som behöver spela negativt kval är ännu inte spikat. Jönköping Södra har en poäng tillgodo på Sundsvall, som nu ligger tredje sist i tabellen. Det innebär i princip samma scenario i toppen, där Sundsvall måste vinna sin match. J Södra har en tuff uppgift på hemmaplan mot Östersund, som vi nämnde ovan också behöver tre pinnar.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Nyheter