Följ oss på

Nyheter

Schweiz makalösa vändning mot Belgien

Man kan tycka att matcherna från UEFA Nations League inte är de mest spännande. Även om man har det som utgångspunkt är det nog svårt att säga att man inte blev underhållen av matchen mellan Schweiz och Belgien som precis avslutades. Efter en riktigt svänging match kunde slutligen hemmalaget vinna matchen och därmed även ta gruppsegern i deras grupp i Nations League. Matchen var smått osannolik, låt oss gå igenom vad som hände.

Tidigt i den första halvleken gjorde lillebrodern Hazard först 1-0 efter ett stort misstag av en motståndarförsvarare. Som om inte det vore nog utökade samma Hazard med 2-0 bara några minuter senare efter ett fint distansskott utanför straffområdet. I det läget krävdes det hela fyra mål från Schweiz för att de skulle lyckas med konststycket att vända matchen och ta gruppsegern. Som åskådare började man snegla mot att titta på någon annan match istället. De som inte gjorde det ska vara riktigt glada.

En historiskt vändning

Det skulle bli en vändning då Schweiz inte hade sagt sista ordet i denna match. Laget började med att såväl reducera, kvittera och gå upp i 3-2 ledning strax innan halvtid. Då krävdes alltså bara ett mål till för att man skulle lyckas med konststycket att vända mot VM-bronstagaren. I andra halvlek fortsatte målfesten och Schweiz gjorde ytterligare två mål. Smått osannolikt vände man alltså matchen och gjorde hela fem mål mot ett av världens bästa lag. Detta föranleder alltså att man nu vann gruppen och utöver att man kasserar in ett antal tiotals miljoner kronor får man det enklare att nå EM till följd av en bättre seedning. Lägg dessutom till att man nu går vidare i slutspelet i UEFA Nations League.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Nyheter