Följ oss på

Nyheter

Riksdagsvalet 2022 – odds & betting

Förutom att 2022 bjuder på fina sportevents är det även dags för det svenska riksdagsvalet. Tiden går fort och även om det inte känns som att Magdalena Andersson varit statsminister i snart fyra år så är det faktiskt så. Som vanligt sker valet i september och vi har tittat på hur odds och betting ser ut inför valet. Samtliga odds nedan har hämtats från spelbolaget Unibet, ett av världens största spelbolag.

Lägst odds på att bli Sveriges största parti har självklart Socialdemokraterna. Även om man tappat mycket väljarstöd de senaste åren ser man i dagsläget ut att vara största parti med marginal. Oddset uppgår till låga 1.08 vilket skvallrar om att endast en eller flera större skandaler skulle kunna göra att man inte blir största parti. Socialdemokraterna följs av Sverigedemokraterna som har ett odds om 5.50 för att bli största parti. Partiet har haft stora framgångar de senaste åren men har tappat lite i opinionen det senaste. Om du ändå tror att Sverigedemokraterna kan bli största parti kanske detta odds lockar?

Tredje största favorit och därmed tredje lägsta odds har föga oväntat Moderaterna. Ett spel på det blåa partiet ger just nu 6.00 i odds. Även om nya partiledaren ryckt upp partiet bör det i princip vara omöjligt att Moderaterna skulle bli största parti? Om du tror Ulf och gänget kan lyckas är det fin utdelning om du lägger ett spel.

Andra spel på valet 2022

Om vi istället ser till vilken koalition som kommer vinna valet och därmed bilda regering är det betydligt jämnare i oddsen. (m)+(l)+(c)+(kd) ger 5.25 i odds och om vi droppar Kristdemokraterna i denna koalition erbjuds 5.50 i odds. Om du tror att nuvarande regering lyckas hålla makten ger ett spel på (s)+(mp)+(v) 7.50 i odds.

Det är svårt att bilda sig en uppfattning om vilka partier som kommer försöka bilda en regering efter valet. Alliansen har gått ut med att man vill fortsätta sitt samarbete men mycket kan fortfarande hända. Ett annat spel skulle därför kunna vara på vilket parti som nästa statsminister kommer vara ifrån. Här ger Socialdemokraterna 2.00 och Moderaterna 2.10 i odds. Visst ska det till en hel del för att det inte ska bli någon från dessa partier.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Nyheter