Följ oss på

Nyheter

Kan Malmö vinna SM-guld?

Frågan huruvida Malmö kan vinna SM-guld säsongen 2018 kändes lättbesvarad strax innan sommaren. Det såg otroligt mörkt ut då men efter tränarbytet har laget verkligen kommit på rätt bana igen. Kan det räcka till SM-guld? Självklart är vägen dit fortfarande väldigt lång men faktum är att det inte längre känns helt, helt omöjligt.

Med nio omgångar kvar är Malmö just nu åtta poäng bakom AIK, fyra poäng bakom Hammarby och två poäng bakom Norrköping. Efter AIKs förlust mot Norrköping senast är nu frågan om man kommer kunna komma tillbaka i vinnarspåret direkt eller inte. I helgen ställs nämligen AIK mot Hammarby och en vinst där skulle innebära att man antagligen blir alldeles för svåra att komma ikapp. Vid en Bajen-vinst känns det däremot genast ganska öppet igen.

Malmö har dessutom såväl kvar att möta AIK, Hammarby och Norrköping. Ponera att man tar tre segrar i dessa matcher, det skulle antagligen innebära att man tagit in ett antal poäng på Stockholmslagen.

Odds på att Malmö tar guldet

Oddsen hos alla spelbolag har minskat avsevärt på att Malmö vinner titeln i år. Från att ha varit uppe på över 20.00 i odds har det nu minskat till ungefär 11.00 i odds. Det är fortfarande ett högt odds men man ska komma ihåg att Malmö nu även går in i spel i Europa League. Att kombinera spel i den inhemska ligan med euroaspel brukar leda till att lag går på ett par minor. Det har inte Malmö råd med om man ska ha chansen att vinna Allsvenskan i år. I princip skulle man antagligen behöva vinna resterande matcher och gå rent, och det kan man väl ändå inte lyckas med?

Vi går hur som helst en mycket intressant avslutning av Allsvenskan till mötes. Oavsett hur jämn guldstriden slutligen blir kommer det garanterat vara få poäng som skiljer om europaplatserna.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Nyheter