Följ oss på

Uncategorized

Ångestmöte avgör allsvenska bottenstriden?

Om man inför säsongen hade sagt att Brommapojkarna skulle vara ett av lagen som skulle hamna i den absoluta botten av Allsvenskan hade antagligen inte många ryckt på ögonbrynen. Samma sak kan inte sägas om IFK Göteborg. Även om göteborgarna hade en tuff säsong förra året var det nog inte många som trodde att det var så pass illa som det nu ser ut att vara.

Krissäsongen i Göteborg har omfattats av flera olika händelser. Nu senast ryktades det att tränaren Poya skulle få sparken men det slutade istället med att assisterande tränaren samt sportchefen som fick gå. Högst oklart hur förtroendet för Poya egentligen ser ut. Lägg där till att det varit otroligt stor omsättning i truppen under året där flera av de mest tongivande spelarna har lämnat. Ersättarna? Ja, det är inga spelare som sticker ut i positiv bemärkelse i alla fall. Och det får nog sägas att detta är den största anledningen till kräftgången i Allsvenskan

Mötet som avgör säsongen

Inför mötet med Brommapojkarna, som just nu ligger näst sist med samma poäng som Dalkurd vilka ligger på kvalplats, har IFK Göteborg 25 poäng. BP och Dalkurd står på 20 poäng. Fem poängs marginal borde betyda att det ska mycket till för att något av lagen ska ta in dessa under de fyra sista omgångarna. Skulle dock BP slå IFK Göteborg under måndagens möte kan det bli en nagelbitare.

Göteborg har nämligen ett tufft återstående schema med bortamöten mot Djurgården och Örebro samtidigt som man möter Sundsvall och Malmö hemma. Det är inte omöjligt att man kanske förlorar tre av dessa matcher och då behövs det inte jättemycket för att antingen Dalkurd eller BP ska ta de poäng som krävs för att gå om laget i tabellen.

Nyckelmatchen blir dock såklart mötet mellan lagen nu på måndag. Lyckas IFK Göteborg att inte förlora matchen borde man även ha tillräckligt med poäng för att klara kontraktet.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Uncategorized